Omgekeerde cake “Het Kookeiland”
- Geplaatst op
- Door Marloes
- 0
Cake recept “Het Kookeiland” met aardbeien en rabarber.
Ingrediënten:
350 gram Roomboter
350 gram Lichtbruine basterdsuiker
7 eieren (medium) = 350 gram
Rasp van 1 citroen (Microplane fijne rasp)
1 Vanillestokje
250 gram Zelfrijzend bakmeel
100 gram Amandelmeel
Dit is het basis recept voor de cake en kunnen variëren met diverse fruitsoorten.
Dit keer hebben we aardbeien en rabarber op de bodem van het bakblik gelegd zoals op de foto te zien is.
Oven op 160 graden voorverwarmen.
Boter en de basterdsuiker samen mengen met een mixer tot het mooi romig geklopt is.
De eieren er 1 voor 1 toevoegen tot alle eieren zijn opgenomen.
Het amandelmeel en zelfrijzend bakmeel voorzichtig door het mengsel heen spatelen.
Bakvorm ongeveer 24×32 cm naar keuze invetten en bekleden met bakpapier (op de bodem komt het fruit te liggen en kan anders blijven plakken)
Aardbeien halveren en met de platte kant op de bodem leggen en de rabarber in plakjes snijden en tussen de aardbeien leggen zo dat de bodem bedekt is .
Het cakebeslag over de aardbeien en rabarber verdelen en in de voorverwarmde oven zetten van 160 graden .
De cake is in ongeveer 60 minuten klaar. Cake af laten koelen en op een schaal of snijplank storten.
De cake is nu omgedraaid en het fruit ligt bovenop de cake.
Ik heb dit keer aardbeien en rabarber gebruikt maar dit kan echt met heel veel ander lekker fruit zoals:
Vijgen
Appel en rozijnen
Pruimen
Perzik
Kersen
Het recept is best veel… het zijn gelijke delen dus ook met totaal 100 gram te maken (ongeveer ⅓ deel van de bloem is dan amandelmeel. De tijd in de oven is dan 35 tot 45.
Ik ben benieuwd naar jullie resultaten….sturen jullie een foto?
Reacties
Wees de eerste om te reageren...