Scanpan Impact asperge pan met inzet
Artikelnummer: | 71160000 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad (10) |
Levertijd: | 1-3 dagen |
Asperges hebben zorgvuldige zorg en timing nodig om de juiste, heldere en vitaminerijke beet te verkrijgen.
Hier kan de Aspergepan van SCANPAN helpen voor het perfecte resultaat. De ruime pan van 4,5 liter met draadmand vergemakkelijkt het werk - ook zeer geschikt voor het koken van maïs. De Impact-serie is gemaakt van robuust roestvrij staal, met een gegoten bodem van 6,4 mm voor optimale warmteverdeling en maximale duurzaamheid.
Geleverd incl. deksel.
Maat 16 cm
Hoogte zonder deksel 24 cm
Bodemdiameter 14,5 cm
gewicht1,63 kg
Bestand tegen hitte 260 ° C
Wist je dat:
- Het aspergeseizoen is betrekkelijk kort; in Nederland ongeveer twee maanden.
- De eerste asperges steken in de lente de kop op (naargelang de temperaturen in februari of begin maart).
- Asperges dienen voor het bereiden voldoende geschild te worden. Dit kan gedaan worden met een speciaal aspergemesje of met een dunschiller voor groente. Een onvoldoende geschilde asperge is draderig.
- De groente mag niet uitdrogen, ze kan enkele dagen bewaard worden in een afgesloten plastic zak in de koelkast.
- Geschild en ongekookt kan ze ingevroren worden.
- Asperges worden, afhankelijk van de dikte, in 8-10 minuten gaargekookt. Dit kan in een speciale aspergepan, waarin de asperges staande gekookt worden zodat de koppen niet onder water komen, maar een gewone kookpan volstaat ook.
- De langste asperge ooit gestoken is 3,11 meter lang, en is te zien in het Nationaal Asperge- en Champignonmuseum Museum De Locht in Melderslo.