Eppicotispai Pizzaset Etna pizzasteen en schep
Artikelnummer: | 3566119 |
Beschikbaarheid: | Niet op voorraad |
Levertijd: | 2 tot 4 weken |
Deze pizzasteen is gemaakt van lavasteen van de Etna, de afmeting is 30cm x 38cm.
De pizzaschep is gemaakt van beukenhout van 29,5cm x 41,5cm x 0.5cm loopt schuin af, hierdoor glijdt de pizza makkelijk van en op de pizzasteen.
Plaats de lavasteen in de oven terwijl hij nog uit is. Kan ook geleidelijk worden verwarmd op het gas- of elektrisch fornuis en op de BBQ, behoudt zijn temperatuur minstens 20-25 minuten.
Eenmaal op de juiste temperatuur (200-250 C graden) plaats je de pizza op de steen met behulp van de schep. Net als in de echte plzzaovens zal de lavasteen de vochtigheid van de pizza opnemen en gelijkmatig bakken.
Deze lavasteen is ook geschikt om alle soorten vlees, vis of groenten te bakken.
Deze steen is gemaakt uit lavastromen van de Etna, de nog steeds actieve grootste Italiaanse vulkaan op het eiland Sicilië.
Het is gemaakt van 100% voedsel veilige pure lavasteen. Koken op lavasteen verandert de smaak niet. Het produceert geen rook, zelfs niet bij het koken van bijzonder vet voedsel.
De steen heeft de goede eigenschap door de warmte gelijkmatig te absorberen, waardoor de voedingswaarde van voedingsmiddelen en vitamines behouden blijft.
Heeft een natuurlijk antiaanbaklaag, dus het is niet nodig om olie of boter te gebruiken om erop te bakken.
VOOR GEBRUIK
Wanneer de steen voor de eerste keer wordt gebruikt, is het noodzakelijk een reeks handelingen uit te voeren die u daarna niet hoeft te herhalen. Gebruik bij het wassen GEEN wasmiddel. (zepen of chemische vloeistoffen kunnen in de steen doordringen en onbruikbaar kan worden) was de steen met zout water en droog hem zorgvuldig - bedek hem (eenmaal schoongemaakt) met extra vergine olijfolie of andere plantaardige olie, wrijf hem in en laat hem minimaal 24 uur geolied weken.
Droog na deze tijd de overtollige olie af met wat keukenpapier of een zachte doek.
Nu is je lavasteen klaar voor gebruik!
SUGGESTIES VOOR HET BESTE GEBRUIK De lavasteen moet altijd geleidelijk worden opgewarmd, bij matig vuur, om een gelijkmatige temperatuur van het hele oppervlak te bereiken.
Eenmaal klaar met koken, laat de steen geleidelijk afkoelen. Giet er geen koud water overheen, want de steen zou zeker scheuren of barsten.
Als het eenmaal afgekoeld is, kun je het ZONDER schoonmaakmiddelen schoonmaken.
Deze lavasteen is ook geschikt om alle soorten vlees, groenten of vis te baken.
Gebruik gewoon een in azijn gedrenkte doek of een schuursponsje om voedselresten te verwijderen. Het is mogelijk om beide kanten van de steen te gebruiken.
Afmeting steen: 30cm x 38cm x 1,5 cm
Afmeting schep: 29,5cm x 41,5cm x 0,5cm