Kitchencraft Rijsmand met gat 28cm x 6,5cm

€21,95 €12,95
Artikelnummer: KCHMBBASKCIRC
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)
Levertijd: 1-3 dagen

Er gaat niets boven de smaak en geur van vers, zelfgebakken brood. 

Met deze gevulde brood-rijsmand behoudt het deeg zijn vorm voor het laatste bakken, perfect voor het ontwikkelen van smaak en textuur. 

Terwijl het deeg rijst, laat de mand een spiraalafdruk achter op je prachtig gebakken gevulde brood, wat een extra toets toevoegt aan je bakplezier.


Maat: 28cm x 6,5cm

Recept voor een prachtig Italiaans kruidenbrood recept!

Ingrediënten:

7g zakje makkelijk te mengen gist

500 g sterk wit broodmeel, plus extra om te bestuiven

2 tl zout

1 theelepel suiker

2 el olijfolie

1 el gedroogde basilicum

1 el oregano

1 theelepel knoflookpoeder

 

 

Methode

Giet de bloem in een grote mengkom en roer de gist, zout, suiker, basilicumoregano en knoflookpoeder erdoor. 

Kook de waterkoker en meet 100 ml in een maatbeker en vul met koud water tot aan de maatstreep van 300 ml. 

Test de temperatuur van het water met je vinger, het water moet perfect warm zijn. Voeg vervolgens de olie toe. 

Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet alle vloeistof er tegelijk in.   

Meng met je handen of een houten vork het deeg tot een zacht en licht plakkerig deeg. Wrijf het deeg rond de kom en pak eventueel losse bloem op. 

Bestrooi het werkoppervlak met bloem en kantel het deeg op het oppervlak. 

Kneed het deeg door het van je af te strekken, vouw het dan dubbel naar je toe en duw het weg met de hiel van je hand. Geef het een kwartslag en herhaal, ontwikkel een ritme. 

Zodra het deeg glad is, bestrooit u de binnenkant van uw rijsmand lichtjes en plaatst u het deeg in de mand, bedek het en laat het 1 uur rusten. 

Het deeg is klaar als het terug springt als je het met je vinger indrukt. 

Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het nogmaals om eventuele luchtbellen te verwijderen. 

Leg het deeg terug in de rijsmand, dek af en laat het 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 240C / 220C / gas 8 en bak 30-35 minuten of tot ze bruin en knapperig zijn. 

Optionele serveersuggestie: Hak wat vijgen, Stilton-kaas en walnoten in grote stukken en plaats ze in het midden van je brood.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen