Demeyere Resto Rookpan
Artikelnummer: | SET80828 S |
Beschikbaarheid: | Op voorraad (1) |
Levertijd: | 1-3 dagen |
BINNEN HEERLIJK WARM ROKEN, OOK OP INDUCTIE!
Het roken van vis en vlees is al eeuwenoud.
Wat vroeger louter een bewaartechniek was, is stilaan geëvolueerd tot een trendy kooktechniek. Demeyere speelt hierop in met de rookset die de gezonde, smaakvolle en handige kenmerken van gerookte gerechten tot bij jou in de keuken brengt.
Deze rookset werkt perfect voor het warm roken van alle soorten vis, vlees, zeevruchten, gevogelte en groenten. Bij het afnemen van het deksel komt een weinig rook en aroma vrij. Daarom is het aan te raden dit onder de afzuigkap te doen. Demeyere biedt een garantie van 10 jaar op alle productie- of materiaalfouten, geen garantie voor professioneel gebruik.
De bakpan/koekenpan met doorsnede 28 cm is gemaakt van roestvrij staal 18/10 en is voorzien van een 3-lagen Capsulebodem van 4 mm dikte voor een goede warmtegeleiding en voor gebruik op alle fornuizen, inclusief inductie.
De rookkamer is voorzien van rookgaten, die de rook zijdelings doorlaten. Ze dient bovendien als bescherming tegen het vocht of het vet dat mogelijk afdruipt van de ingrediënten. Op het stoomrooster tenslotte, kan je de voedingswaar leggen die gerookt moet worden. Hierbij kan je naar hartenlust experimenteren. Naast de evidente keuze van vlees en vis, zijn er verrassende, heerlijke mogelijkheden om kazen en groenten te roken.
Om te roken heb je rookhout nodig.
Elke houtsoort geeft rook af met een ander aroma wat zorgt voor een unieke smaak aan het te roken product. Demeyere biedt kant-en-klare houtschilfers van beukenhout aan. Laat de rookset na gebruik eerst afkoelen en verwijder de rookkamer. Wanneer de assen volledig zijn afgekoeld kan je de rookpan omdraaien en de assen makkelijk in de vuilnisbak laten glijden.