SPECULAASKRUIDEN 75 gr.
Beschikbaarheid: | Op voorraad (11) |
Levertijd: | 1-3 dagen |
De lekkerste speculaaskruiden!
We hebben al jaren de lekkerste speculaaskruiden...
De samenstelling van kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, kardemom, gember en peper maakt de speculaasjes onweerstaanbaar.
Tip; ook heerlijk in stoofpotten zoals Hachee.
Inhoud: 75 gram
We hebben een heerlijk recept!
Speculaas recept:
250 gr. Boter
325 gr. Donkere basterdsuiker
Rasp van een halve citroen (Microplane rasp)
3 gr. Zout
25 gr. Geklutst ei
25 gr. Water
500 gr. Tarwe bloem
16 gr. Bakpoeder
25 gr. Speculaaskruiden (Het Kookeiland)
Eerst de boter, suiker, citroenrasp, zout, ei en het water goed mengen en kneden.
Daarna de droge stoffen gezeefd en zo kort mogelijk er doorheen kneden.
Heteluchtoven 170 graden
Kleine speculaasjes ongeveer 11 minuten
Grote speculaasjes ongeveer 13 minuten
Tip: Het deeg kan goed bewaard worden in de koelkast! (iedere dag verse speculaasjes)
Gebruik speculaasplank:
De speculaasplank is de ouderwetse koekvorm die de bakker vroeger gebruikte.
Met deze plank kan men op de ouderwetse manier de speculaasjes maken.
Voor het eerste gebruik de vorm met wat zonnebloemolie vullen en een nachtje laten staan om goed in te kunnen trekken.
De vorm schoonvegen met een keukenpapiertje en bebloem daarna de speculaasvorm.
Het deeg er goed indrukken en restant van het deeg met een mesje of nog handiger met een speculaasdraad weg snijden.
De plank omdraaien en een tik geven op de bakplaat zodat de koekjes op de plaat vallen, de plank opnieuw bebloemen en het deeg weer indrukken en afsnijden.
Daarna de speculaasjes op een bakplaat bakken volgens recept.