Ibili Taartdecoratie rvs van Cruz Santiago (set van 2)
Artikelnummer: | 781200 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad (3) |
Levertijd: | 1-3 dagen |
Heb je je ooit afgevraagd hoe ze het kruisontwerp op de Tarta de Santiago maken?
Bakkers gebruiken zo'n sjabloon, leggen het op de taart en bestuiven het dan met poedersuiker. Als het sjabloon wordt verwijderd, heb je het Sint-Jacobskruispatroon / Cruz Santiago.
Met deze gemakkelijk te onderhouden kruisset is het een fluitje van een cent om thuis te maken.
- Set van 2 kruizen
- Groot kruis: 20cm x 10cm
- Klein kruis: 14cm x 7cm
- Roestvrij staal
- Wassen met milde zeep
Bekend van (de pelgrims) die op bedevaart
naar het Galicische Santiago de Compostela via de Camino de Santiago
Deze amandeltaart uit Galicië werd al in de middeleeuwen gemaakt.
Tarte de Santiago wordt gemaakt met gemalen amandelen en suiker (hetzelfde gewicht van beide) gemengd met ei. Zo ontstaat een compact deeg waaraan een bepaalde hoeveelheid boter of reuzel wordt toegevoegd. Vervolgens wordt het gebakken in een ovenschaal op 180 °C - 200 °C gedurende ongeveer 45 minuten, tot de bovenkant hard wordt. Als laatste detail wordt er meestal fijne suiker gestrooid op een sjabloon van het Kruis van Santiago, zodat, wanneer het verwijderd wordt, het silhouet van het kruis erop gedrukt staat.
Deze cakes mogen geen bloem bevatten, behalve in het deeg dat ze aan de onderkant bedekt (zanddeeg), maar wel kaneel en citroenschil. De cake moet een gouden kleur hebben wanneer hij wordt gesneden en de textuur moet licht sponsachtig en licht korrelig zijn. Het karakteristieke aroma van deze cake is een evenwichtige mix van amandel en ei.